• Nederlands

(015) 361 05 70

Ventilatie reinigen voor een gezond binnenklimaat

Naast het jaarlijks CV onderhoud, kunnen wij ook uw mechanisch ventilatiesysteem reinigen.
Slechte ventilatie kan vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid van u en uw gezin. Tevens wordt de kans op vocht en schimmelplekken groter. Het regelmatig reinigen van het mechanisch ventilatiesysteem, is dus belangrijk voor de kwaliteit van het binnenklimaat; zo bent u altijd verzekerd van schone en gezonde lucht in uw huis.

Wij reinigen uw mechanisch ventilatiesysteem door middel van onderdruk en moderne borsteltechniek, zo kunnen wij zowel ronde als rechthoekige kanalen van 75 tot 200 mm breed reinigen. Daarna stellen wij de ventielen weer voor u af op de juiste luchtdoorlaat. Gemiddeld wordt aangeraden om het mechanisch ventilatiesysteem in een woning iedere vijf jaar te reinigen. Daarbij geldt wel dat er verschillende factoren van invloed zijn op hoe vaak het systeem gereinigd dient te worden. Daarbij kan gedacht worden aan of er in huis wordt gerookt, aanwezigheid van huisdieren, frequentie van stoffen en stofzuigen, ligging al dan niet in de buurt van drukke wegen etc. Wenst u advies over de frequentie, laat het ons dan weten.

Kosten voor het reinigen en afstellen van de kanalen en de ventilatie box zijn € 160,- (inclusief BTW). Voorwaarde daarbij is wel dat de ventielen in de keuken, wc en badkamer goed bereikbaar zijn.